Zece gradiniţe din raionul Floreşti vor fi modernizate cu suportul financiar al României

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, în cadrul ședinței din 22 februarie 2017, lista grădinițelor care vor beneficia de suport financiar din partea Guvernului României pentru renovarea infrastructurii și asigurarea condițiilor optime de funcționare. În total vor fi modernizate 83 de grădinițe.

În acest sens, Executivul de la București va oferi trei milioane de euro, sub formă de ajutor financiar nerambursabil, iar Guvernul Republicii Moldova va veni cu o contribuție suplimentară de patru procente din sumă.

Resursele financiare acordate vor fi utilizate pentru modernizarea sistemelor de încălzire a grădiniţelor, schimbarea ferestrelor şi acoperişurilor blocurilor de studii, procurarea mobilierului nou şi a echipamentelor necesare, precum şi pentru amenajarea terenurilor de joacă pentru copii. Totodată, vor fi deschise două grădinițe noi, în localitățile Băcioi și Sîngera din municipiul Chișinău.

„Relaţiile cu vecinii sunt foarte importante, atât cu România, cât şi cu Ucraina. Atunci când ne este mai greu, vecinii ne ajută, aşa cum a demonstrat-o România şi anul trecut, fapt pentru care le mulţumim”, a declarat în context Pavel Filip.

În perioada 2014 – 2016 au fost alocate 23 de milioane de euro pentru repararea şi remobilarea a 832 grădiniţe din toate raioanele ţării.

În raionul Floreşti vor fi modernizate în total zece grădiniţe: Grădiniţa nr. 7 din or. Floreşti, grădiniţele din satele Mărculeşti, Gura Camencii, Napadova, Ghindeşti, Putineşti, Temeleuţi, Japca, Ciripcău şi Vertiujeni.

Informație preluată de pe www.gov.md

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *