Ziua Memoriei celor căzuţi în conflictul armat pentru Apărarea Integrităţii teritoriale şi a Independenţei Republicii Moldova

Astăzi, 2 martie 2017, se împlinesc 25 de ani din ziua în care a început sângerosul război de pe Nistru prin declanșarea conflictului armat la Dubăsari şi prin diversiunea separatiștilor tocmai în ziua în care Republica Moldova devenea membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite, ceea ce a condus la recunoașterea caracterului ilegal al auto-proclamatei „republici nistreane”.
Republica Moldova, după proclamarea independenței și recunoașterea acesteia de peste 100 de ţări a lumii, înregistrase o serie de succese în domeniul politicii externe. S-a reușit stabilirea unor relații promițătoare și avantajoase cu statele membre ale Uniunii Europene în vederea tranziției la economia liberă de piață şi stabilirea unor relații privilegiate şi fraterne cu ele.
Aproximativ 10 mii de cetățenii ai Republicii Moldova și-au riscat viaţa pentru apărarea Independenţei şi Integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. 279 morți și 1180 răniți, tați și frați de ai noștri au fost omorâți de separatiști în acest război nedrept.
Consiliul Raional Floreşti, Primăria oraşului Floreşti, serviciile desconcentrate, militari şi poliţişti, elevi, veterani de război şi mulţi alţi cetăţeni au comemorat astăzi, 2 martie 2017 eroii căzuţi la datorie pentru apărarea Integrităţii Republicii Moldova în conflictul armat de pe Nistru.
Mitingul de comemorare a eroilor s-a încheiat cu depuneri de coroane şi flori la Complexul Memorial din oraşul Floreşti.
Ştefan Paniş, Preşedintele raionului Floreşti în (discursul său) a menţionat importanţa cinstirii memoriei eroilor, le-a urat patrioţilor sănătate, un trai prosper şi paşnic, le-a dorit succese şi împliniri frumoase celor 
care au manifestat în condiţii şi în clipe de grea cumpănă multă bărbăţie şi curaj.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *