Serviciul social ,,Echipa Mobilă“

Noul Serviciu social ”Echipă Mobilă” este creat în raionul Florești din 13 noiembrie 2015, prin Decizia Consiliului Raional nr. 05/01, fiind unul specializat, destinat persoanelor cu dizabilități accentuate și severe şi oferă asistență socială și suport la domiciliul beneficiarilor, în baza nevoilor identificate ale acestora, precum și consiliere, suport persoanelor implicate în procesul de incluziune a persoanelor cu dizabilități. Scopul serviciului este de a îmbunătăți calitatea vieții beneficiarilor prin servicii de consiliere, recuperare și reabilitare psihosocială, în vederea creșterii autonomiei personale, a prevenirii instituționalizării și realizarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi.

Specialiștii care activează în acest  serviciu: managerul serviciului, asistentul social, psihologul, logopedul, kinetoterapeutul. Pe parcursul anului 2016 au acordat servicii la 15 beneficiari în 11 localităţi ale raionului.

Dintre cele mai importante progrese înregistrate la beneficiarii Serviciului  menţionăm:

  • la 9 beneficiari a fost înregistrată creşterea autonomiei personale prin dezvoltarea abilităţilor motrice, de igienă personală şi de autodeservire;
  • 2 beneficiari au fost incluși în şcoală ;
  • 1 beneficiar frecventează grădiniţa;
  • la 5 beneficiari au fost dezvoltate atitudinile pozitive de relaționare în grup;
  • la 2 beneficiari a fost stimulată încrederea în propria-persoană și diminuată starea de disonanță afectiv-relațională;
  • la 1 beneficiar a fost diminuat comportamentul problematic.

În vederea eficientizării activităţii sale, Echipa Mobilă a stabilit relaţii de colaborare cu multe servicii, instituţii şi organizaţii din comunitate.

În conformitate cu prevederile Legii nr.129 din 08.06.2012 privind acreditarea prestatorilor de servicii sociale ,a Hotărîrii de Guvern nr. 95 din 07.02.2014, în urma evaluarii, la data de 08. 11.2016, serviciului,,Echipă Mobilă” i-a fost eliberat certificatul de acreditare .

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *