Festivalul fanfarelor în satul Vertiujeni

Duminică, 20 august în satul Vertiujeni, raionul Floreşti, printre stejarii seculari din această localitate s-a desfăşurat a doua ediţie a Festivalului republican al fanfarelor cu genericul ,,Nistrule, măria ta”, eveniment organizat de către Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Sport a Consiliului raional Floreşti în partenierat cu primăria Vertiujeni şi Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial. În cadrul manifestaţiei au evoluat 10 fanfare din Floreşti şi din alte raioane ale republicii, printre care:
1.Fanfara „Dumbrava”, s.Vertiujeni,
2.Fanfara „Dumbraviţa”, s.Vertiujeni,
3.Fanfara „Gheorghe Ticu”, s.Holercani, r-ul Dubăsari,
4.Fanfara „Brînduşa”, s.Oxentea, r-ul Dubăsari,
5.Fanfara din s.Măgdăceşti, r-ul Criuleni,
6.Fanfara din s.Cucuruzeni, r-ul Orhei,
7.Fanfara din s. Jora de Sus, r-ul Orhei
8.Fanfara „Dumbrava”, r-ul Şoldăneşti,
9.Fanfara din s.Hîrbovăţ, r-ul Anenii Noi,
10.Fanfara „Ciocîrlia”, r-ul Ştefan-Vodă,
Atmosfera de sărbătoare a fost creată de evoluarea ansamblurilor folclorice cu titlul model din raionul Floreşti: „Tărăncuţa”, „Doina Răutului”, „Doina Satului”, ansamblul de dans „Căinăreanca”, formaţiile folclorice din satul Vertiujeni, Zăluceni şi Tîrgul Vertiujeni.
La Festival au fost prezenţi oaspeţii speciali, domnii Vladimir Gutium, Vicepreşedinte al raionului Floreşti şi
Ghenadie Tutunaru, Specialist în cadrul Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
A fost o zi frumoasă cu voie bună, cântece, dansuri şi foarte mulţi spectatori! La mai mult şi la mai mare, Festivalului fanfarelor din satul Vertiujeni, raionul Floreşti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *