Seminar agricol

La 1 februarie 2018 Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Florești a organizat un seminar informativ cu producătorii agricoli de la sate. Au participat: conducători și specialiști din colectivele agricole corporative, conducători de gospodării țărănești, fermieri care își prelucrează cotele individual, specialiști în reglementarea proprietății funciare din primării, specialiști din serviciile desconcentrate în teritoriu care activează în domeniul agricol, reprezentanți ai băncilor comerciale și diferitor companii și structuri de comercializare a semințelor, pesticidelor, fertilizanților, carburanților, tehnicii agricole, a sistemelor de irigare.

S-a discutat:

  1. Despre unele măsuri în vederea implementării prevederilor Convenției Organizației Internaționale a Muncii privind securitatea și igiena muncii în agricultură.

Cu informație a vorbit Gheorghe Moraru, Şeful secției supraveghere sanitară la Centrul de Sănătate Publică.

  1. Despre unele măsuri în vederea respectării legislației în vigoare cu privire la protecția plantelor, carantina fitosanitară, stocarea, comercializarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților.

Cu informație a vorbit Ghenadie Zosim, Inspector superior în Secția Sănătatea plantelor și Control Semincer în DRSA

  1. Despre unele cerințe în domeniul semincer prevăzute în Legea nr.68 din 05.04.2013 despre semințe.

Cu informație a vorbit Lidia Dragomirețchi, Inspector superior pe controlul semințelor de culturi agricole în DRSA.

  1. Despre unele momente privitor pregătirii tractoarelor și inventarului agricol către revizia tehnică și lucrările agricole de primăvară.

Cu informație a vorbit Iulian Rotaru, Inspector la instituţia ”Intehagro”.

  1. Dezvoltarea relațiilor economice reciproc avantajoase între producătorii agricoli, procesatorii materiei prime agricole, furnizorii de semințe, pesticide, fertilizanți, tehnică şi inventar agricol, combustibil, băncile comerciale.

Cu informații și prezentări ai ofertelor au vorbit 21 reprezentanți ai diferitor companii, structuri și bănci comerciale din raion și republică.

 Autor: Anatolie Cocerovschi, Șef al Direcției Agricultură și Alimentație

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *