Şedinţa anuală ,,Ameliorarea potenţialului genetic al şeptelului bovin din raionul Floreşti”

La data de 20 februarie, Specialistul principal în problemele planificării și dezvoltării producției animaliere din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație, doamna Gorbievschi Tatiana şi Specialistul Întreprinderii de Stat ”Centrul Republican de Ameliorare și Reproducție a Animalelor”, doamna Eftene Ala, au organizat şedinţa tematică anuală cu genericul ,,Ameliorarea potenţialului genetic al şeptelului bovin din raionul Floreşti”.

Cu raport despre activitatea tehnicienilor pentru însămânțarea artificială a bovinelor în anul 2017 în localitățile raionului Florești și sarcinile de activitate pentru anul 2018,  a vorbit doamna Eftene Ala. A fost făcută o analiză munuțioasă despre lucrul realizat în anul de raport de către fiecare din cei 27 tehnicieni din localitățile raionului, fiind menționați specialiștii în domeniu care au înregistrat rezultate mai bune, dar au fost puse în discuție și lacunele, problemele și sarcinile concrete pentru anul curent.

Pentru profesionalism și rezultatele bune în muncă în anul 2017, au fost stimulați material: Cemîrtan Pavel din primăria Izvoare; Antohi Pantelemon din primăria Cernița și Leșan Serghei din oraşul Florești.

Cu un discurs despre măsurile întreprinse de către ÎS ”Centrul Republican de Ameliorare și Reproducție a Animalelor” pentru îmbunătățirea activității oficiilor de prestare a serviciilor în teritoriu a vorbit şi doamna Crulicovscaia Eugenia.

Participanții au abordat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea cotidiană, au propus soluţii şi au vorbit despre bunele practici implimentate în domeniu.

Autor: Gorbievschi Tatiana, Specialist principal Direcția Agricultură și Alimentație

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *