”Ziua Ușilor Deschise” la AOFM Florești – eveniment plin de activități realiazate cu succes!

În contextul  marcării a 27 de ani de la crearea Serviciului Public de Ocupare din Republica Moldova, la data de 19 febriarie 2018 Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raionului Floreşti a desfășurat  “Ziua Ușilor Deschise”, unde au fost invitați angajatori, persoane în căutarea unui loc de muncă, toate categoriile de șomeri și tineri absolvenți ai Școlii Profesionale, a Liceelor,  membrii Centrului Prietenos Tinerilor ”Încredere” și copii din Casele comunitare din oraşul Florești.

Scopul evenimentului a fost  sensibilizarea societății privind rolul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă ca prestator de servicii gratuite pe piața muncii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor, precum și informarea despre serviciile prestate, inclusiv informarea privind serviciile de orientare profesională, despre măsurile de ocupare a forței de muncă.

Deschiderea evenimentului a început cu activitatea de recrutare cu participarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a angajatorului SRL Quality Hub (angajator din mun. Bălți). Persoanele au avut posibilitatea de a depune CV-uri de angajare direct către reprezentantul companiei, care în cel mai apropiat timp preconizează să acorde transport de serviciu persoanelor angajate până în oraşul Florești. La activitatea de recrutare au participat șomerii care au fost la vizită la agenție în această zi și persoanele care au reacționat la anunțurile afişate public. La activitate au reușit să participe și un grup de vizitatori, elevi din clasele absolvente de la Școala Profesională din oraşul Florești, care cu mare interes au ascultat cerințele angajatorului, iar profesorii și-au expus dorința de a petrece orele de practică la întreprinderea menţionată.

Cu prilejul aceluiași eveniment agenţia a desfășurat și seminarul informativ pentru candidații și beneficiarii de ajutor de șomaj și alocație de integrare sau reintegrare profesională, la care au participat 30 persoane. Participanților le-au fost oferite informații privind locurile de muncă disponibile în raionul Floreşti, dar și din raioanele vecine, au fost oferite informații despre meseriile și specialitățile care pot fi însușite prin intermediul agenţiei, serviciile  de informare și conseliere profesională, legislația în domeniul ocupării forței de muncă, drepturile și obligațiunile șomerilor, particpanţii au primit materiale metodice privind cursurile de formare profesională, extrasele din articolele din Legislația Republicii Moldova, alte surse informaţionale utile.

În rezultatul desfăşurării măsurii, nouă  șomeri au acceptat să se înscrie la cursuri de formare profesională, primind îndreptări la comisia medicală.

Receptivi și activi au fost elevii şi profesorii Caselor comunitare din oraşul Florești, astfel 15 participanți au vizitat birourile agenției, au pus multe întrebări legate de alegerea corectă a meseriilor solicitate pe piața muncii.

În final conducerea Caselor comunitare, a Școlii Profesionale și a Centrului Prietenos Tinerilor ”Încredere” au invitat specialiștii AOFM Floreşti pentru a participa la măsuri de orientare profesională în instituțiile respective și pentru a dezvolta o colaborare eficientă în viitor.

Autor: Irina Gusac, Şef interimar al AOFM Floreşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *