Şedinţa managerilor instituțiilor de învățământ din raion

La data de 3 martie în incinta Consiliul raional Floreşti, s-a desfăşurat şedinţa managerilor instituțiilor de învățământ din raion, la care au participat şi colaboratorii Direcţiei Generale Educaţie.

Ședinţa a avut  următoarea ordine de zi:

  • Cu privire la numărul de clase şi schema de încadrare a personalului din instituţiile de învăţământ;
  • Cu privire la Regulamentul de atestare a cadrelor didactice modificat;
  • Cu privire la procesul de organizare a sesiunii de examene 2018, care include:
  • Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat;
  • Regulamentul cu privire la examenele naţionale de absolvire a gimnaziului;
  • Cu privire la condiţiile speciale de examinare pentru elevii cu CES;
  • Cu privire la totalurile Concursului raional “Elevii dotaţi”;

Moderatorul ședinței, doamna Diana Pantaz, Şef DMCFPC a vorbit despre numărul de clase şi schema de încadrare a personalului din instituţiile de învăţământ şi despre necesarul care trebuie prezentat de către școli până la sfărșitul lunii martie către Direcția Generală Educație.

De asemenea, a fost pus în discuţie conţinutul unor articole din Codul Educaţiei,  Codul Muncii, modificarea regulamentului de atestare a cadrelor didactice şi cum urmează a fi implementat acest regulament.

Managerilii au fost informați despre lista documentaţiei, ce urmează a fi adusă în ordine privitor la evaluările şi pretestările externe, examenele 2018.

S-a menţionat că examenele de BAC se vor desfășura în centrele de BAC dotate cu camere de monitorizare video.

S-a vorbit despre importanța pregătirii documentației pentru examenele de absolvire și necesitatea respectării Instrucțiunii privind constituirea bazei de date cu privire la examenele de Bacalaureat, sesiunea 2018.

În perioada 19-20 martie pe pagina Agenției: www.aee.edu.md/Evaluări naționale vor fi postate teste pentru exersare (două teste și bareme de corectare în limbile română și  rusă). Este necesar de diseminat informația respectivă către toate instituțiile care au candidați la examenele de absolvire.

  • În perioada 19-26 aprilie va avea loc testarea candidaților de ciclul gimnazial;
  • În perioada 18-27 aprilie va avea loc testarea candidaților de ciclul liceal;
  • În adresa instituțiilor vor fii expediate instrucțiunile cu privire la organizarea testării respective.

Doamna Angela Balan, Specialist principal-metodist al DGE în cadrul ședinței a adus la cunoștință  “Instrucțiunea privind procedurile specifice de examinare a elevilor cu cerințe educaționale speciale”, menționând că până la 1 aprilie se vor expedia către Agenție dosarele cu referire la cazurile speciale de examinare. Se va conlucra cu Serviciul de asistență psihopedagogică din cadrul Direcției Generale Educație în vederea prezentării unui dosar complet și cu documentele verificate.

Autor: Mocreac Sveltana, Specialist DGE

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *