Paştele ne vorbeşte despre frumuseţe

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinităţii, care a adus omenirii speranţa mîntuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi sau necredincioşi. Ea are darul de a aduce familia împreună şi este plină de obiceiuri şi tradiţii.

În Serviciul Casă comunitară pentru copii în situaţie de risc din oraşul Floreşti, unde atmosfera este ca într-o familie, rolul pedagogului social este de a altoi deprinderile de viaţă, respectînd tradiţiile de Pasti.

Beneficiarii aşteaptă cu nerăbdare această sărbătoare importantă pentru fiecare creştin. Îndrumaţi de pedagogii sociali în cadrul activităţilor creative, copiii au confecţionat lucrări şi au amenajat o expoziţie dedicată sărbătorilor de Paşti. Printre lucrările realizate de copiii noştri este reiterat farmecul deosebit al Paştelui, farmec ce reiese atăt din semnificaţia religioasă, căt şi din tradiţiile populare.

Adresăm tuturor un gînd bun şi urarea ca Sfînta Sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă cele patru taine divine: Încredere, Lumină, Iubire, Speranţă. Paşte Fericit!

Autor: Borzac Tatiana, Directorul Casei comunitare nr. 2, or. Floreşti

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *