La mulţi ani, doamna Profesoară Galina Ciobanu!

12 aprilie 2018

Bătrâna școală Nr.1, actualmente Liceul Teoretic ,,M.Eminescu” din oraşul Floresti şi-a deschis larg ușile pentru absolventii 1967, care cu 5 decenii în urmă și-au luat zborul din cuibul acestei instituții.
,,Ne-a chemat din nou școala natala, prima noastră Alma Mater, pe care am parăsit-o cu 5 decenii în urmă, cum părăsești casa părintească pentru a-ți croi drumul în viață, pentru a-ți construi cuibul tău, pentru a-ti crește puii…
Aici, la școala Nr.1 din oraşul Florești, ne-au îndrumat scumpii noștrii învațători, toti cei 10 ani prin labirintele cifrelor enigmatice, printre mrejele istoriei, ne-au descoperit marele mistere ale naturii și, în același timp, ne-au pregătit pe nesimțite de examenul cel mai serios – cel de a fi Om, de a deveni Om și pentru alţii. Îndrumătorii ne-au explicat principalele noțiuni de care trebuie să ținem cont: Onestitatea, Cinstea, Omenia. Majoritatea din cei din această promotie le-au impregmat cu litere majuscule în inimă ca pe un motto al vieții.
La cele 5 decenii avem ce ne povesti, ce ne aminti, cu ce ne mândri. În primul rind, ne închinăm Școlii, facem o mare plecăciune cu sfială către dragii nostri învățători, și celor ce sunt astăzi alături de noi, și celor plecaţi din viată. Vă rămânem veșnic datori pentru munca Dumneavoastră de neprețuit, scumpi Dascăli – semănători de lumină și înțelepciune, acei care ați activat și activați în L.T.,,M.Eminescu” din oraşul Florești.
În poze: Absolventii anului 1967 alaturi de diriginta Galina Ciobanu

Autor: http://eminescufloresti.blogspot.md/2017/06/absolventii-1967-care-cu-5-decenii-in.html