Ziua de curăţenie globală

18 septembrie 2018

Sâmbătă, 15 septembrie 2018 în raionul Floreşti s-a desfăşurat Ziua de curăţenie globală, o zi care s-a dovedit a fi una memorabilă pentru toţi participanţii. De la mic la mare, circa 1500 de floreşteni s-au mobilizat pentru a salubriza peste zece sectoare verzi din oraşul Floreşti. Toate instituţiile de stat, elevii şi profesorii din licee şi o parte dintre agenţii economici privaţi au motivat angajaţii săi pentru acest minunat gest, în rezultatul căruia oraşul Floreşti a devenit mai curat.
De menţionat că în acest an, Ziua Globală a Curăţeniei a cuprins oraşe din 150 de ţări, iar la acţiunea de salubrizare au fost antrenaţi peste 100 de milioane de oameni. Organizatorii şi-au propus să strângă 500 milioane de tone de gunoi la nivel mondial.
Mai jos sunt postate o parte din poze care au fost făcute pe perioada acestei acţiuni. Vă dorim vizionare plăcută! Credem că fiecare dintre cei care au participat se poate regăsi în colajul de imagini pentru a avea o amintire frumoasă despre această sâmbătă de toamnă. De asemenea secvenţe din timpul efectuării curăţeniei puteţi vedea pe paginile personale de pe Facebook a voluntarului Dumitru Stoica, a altor membri ai Consiliului Raional de Tineri (Mihaela Stratulat, Dana Paşa, Liuba Zaiţev, Alina Buruşciuc ş.a.), pe pagina Inspectoratului de Poliţie din Floreşti, a Primăriei locale etc.
Consiliul Raional Floreşti aduce mulţumiri tuturor celor care au răspuns apelului pentru a salubriza spaţiile verzi din raion! Vă îndemnăm pe toţi ca să păstraţi natura aşa frumoasă, iar gunoiul rămas după picnicuri să-l aruncaţi în tomberoane, să nu tăiaţi crengile copacilor sănătoşi, pentru că ei sunt plămânii spaţiului înconjurător. Sticlele de plastic fac urâte locurile atunci când sunt aruncate pe jos şi în tufele verzi, hârtiile şi sacoşele (pungile) care zbor în aer când e vânt, crează impresia unor locuri neîngrijite de om şi dau dovadă că în împrejurimi locuiesc cetăţeni cu un simţ de cultură care lasă de dorit.
„Geniul omenesc nu va putea nicicând născoci invenţii mai desăvârşite ca acelea create de natură, în care nu lipseşte nimic şi nimic nu-i de prisos.” – Leonardo Da Vinci