Comunicat de presă

9 octombrie 2018

Ziua Profesorului

Ziua Profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. Anul acesta,  DGE Florești a decis să marcheze Ziua Pedagogului la 2 octombrie. Cu acest prilej, la Florești, în incinta Casei de Cultură, a fost organizată o festivitate dedicată tuturor lucrătorilor din învățământ.

La eveniment au participat: deputatul în Parlamentul  Republicii Moldova, Nichiforciuc  E., președintele raionului, Paniș Ș., vicepreședinți, șefi de direcții, primari, colaboratori DGE, profesori, educatori și alți lucrători din învățământ.

Șeful DGE Florești, Tertea T., deputatul  în Parlamentul  Republicii Moldova, Nichiforciuc E., președintele raionului,  Paniș Ș. au adus cuvinte de felicitare și mulțumire, apreciind potențialul uman și profesional al cadrelor didactice și manageriale din raion.

Pentru munca asiduă pe care o depun zi de zi s-au învrednicit de diplome 51 de persoane care activează în instituțiile de învățământ primar, secundar și extrașcolar din raion. Totodată, în cadrul ceremoniei, au fost premiate și menționate 22  de instituții de învățământ câștigătoare a concursului raional ”Cea mai bine pregătită instituție către noul an școlar 2018 – 2019.”   Iată care instituții sunt cele mai pregătite, conform comisiei de concurs:

Liceul Teoretic Ștefănești – I loc

Liceul Teoretic ”M.Costin” – II loc

Gimnaziul Gura Camencii – II loc

Liceul Teoretic ”I.Creangă” – III loc

Liceul Teoretic Cuhureștii de Sus – III loc

Gimnaziul Ciutulești – III loc

IET nr. 2 Porumbel Florești – I loc

IET Voinicel Bahrinești – II loc

IET Lăcrimioara Vărvăreuca – II loc

IET Ghiocel Trifănești – III loc

IET Guguță Lunga – III loc

IET Guguță Ghindești – III loc

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de un spectacol impresionant prezentat de Teatrul Național ”V. Alecsandri” din or. Bălți , de recitalul muzical interpretat de artistele, Puică A. și Ciobanu N. și desigur de elevii care le-au înmânat tuturor flori și cuvinte de recunoștință.

În această zi frumoasă,  inimile noastre s-au îndreptat către cel care a vegheat la urcușul nostru, către cel care prin munca sa , prin grija și prin duioșia cu care se ocupă de puiul de om  și-a câștigat în sufletul fiecăruia din noi un loc de cinste – Măria Sa, Profesorul.

 Mă-nchin, dragă profesor, în fața ta,

 Mă rog de sănătate,

 Mă-nchin, dragă profesor, în fața ta

 Și-ți mulțumesc de toate!

Autor: Todiraș Liliana, specialist-metodist DGE Florești