Opţiuni de sisteme sanitare pentru instituţiile şcolare şi preşcolare

În scopul ameliorării situaţiei privind igiena şi sanitaţia în instituţiile de învăţământ general şi pentru promovarea oportunităţilor de construcţie a blocurilor sanitare şi a sistemelor de curăţare a apei la data de 31 octombrie 2018, în incinta LT „Miron Costin” din or. Floreşti s-a desfăşurat un atelier regional, unde au participat 5 raioane din nordul Republicii Moldova.

Atelierul regional a fost organizat de către Ministerul Educaţiei, Cultură şi Cercetării în colaborare cu  Proiectul ApaSan.

În cadrul atelierului au fost prezenţi colaboratorii din Direcţia Generală Educaţie, managerii şcolari, manageri ai instituţiei de educaţie timpurie, colaboratorii Centrului de Sănătate Publică, unde s-a pus în discuţie modele de implementare a proiectelor de infrastructură, asigurând durabilitatea şi buna administrare a sistemelor de aprovizionare cu apă potabilă şi sanitaţie.

Participanţii au fost instruiţi privind promovarea Ghidului pentru managerii instituţiilor de învăţământ Opţiuni de sisteme sanitare pentru instituţiile şcolare şi preşcolare în localităţile rurale.

În continuare Direcţia Generală Educaţie va organiza sesiuni de informare cu conducătorii instituţiilor de învăţământ din subordine privind utilizarea Ghidului vizat şi vor monitoriza permanent în comun cu autorităţile administraţiei publice locale, crearea şi respectarea condiţiilor de igienă şi sanitaţie în instituţiile de învăţământ.

Autor: Svetlana Mocreac, DGE

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *