Preşedintele raionului Floreşti a primit urătorii

28 decembrie 2018

Pentru toți iarna este anotimpul zăpezii și al gerului, dar şi al bucuriei prilejuite de atîtea datini și tradiții a sărbătorilor de iarnă.

Ca în fiecare an, pragul Consiliului Raional Floreşti a fost pășit de cete de colindători, de urători, de copii talentați din raion care au dăruit publicului adevărate bijuterii spirituale, păstrate din moși-strămoși.

Micii colindători de la grădinițele nr. 7 și nr. 9 din oraş, ghidați de directorii instituţiilor, de educatorii și conducătorii muzicali, au susținut un spectacol de neuitat, care a trezit sentimente profunde de admiraţie, de bucurie și recunoștință din partea celor prezenți. Domnul Ştefan Paniş, Preşedintele raionului Florești a exprimat cuvinte de gratitudine pentru urările frumoase, copiii fiind serviţi cu dulciuri, sucuri, fructe şi tradiţionalul colac şi “pitac”.

Elevii Școlii Primare au venit cu un program artistic inedit, inspirat din colinde și jocuri populare.

De asemenea, Consiliul Raional a fost vizitat de colectivul artisitic din s. Hăsnăsenii Noi, care s-a remarcat prin jocul măștilor de Crăciun și de colectivul din com. Cazangic, care a vestit nașterea Domnului printr-un frumos colind.

Spectatorii și-au deschis inimile pentru a asculta melodioasele cântări de Crăciun, urările de sănătate, fericire și prosperitate în anul care vine de la membrii corului de la Liceul Teoretic “Ion Creangă”, condus de doamna Ina Panfil.

Cu un buchet de colinde de Crăciun, dar şi cu o hăitură autentică au venit copiii de la Centrul de Creaţie şi cei de la Clubul „Luceafărul” din Florești.

Urări de sănătate, de prosperitate și de împliniri frumoase, au exprimat și copilașii de la Casa Comunitară, numărul I, iar sceneta ,,Capra” și vocile mlădioase au conturat de minune splendoarea sărbătorilor, aducînd în sufletele tuturor admirație și emoții pozitive.

Au venit să le dorească spectatorilor un Crăciun și un An Nou fericit elevii de la Şcoala de Arte „Nicolae Sulac”. Colindătorii au fost întîlniți cu căldura și cu plăcere, ascultați cu voie bună și răsplătiți pentru colinde și urături frumoase, după bunul obicei, cu colaci, cu dulciuri și cu bani.