Eveniment cultural dedicat comemorării eroilor căzuţi în războiul din Afganistan în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie

20 februarie 2019

Anul acesta, la 15 februarie, marcăm 30 de ani de la retragerea trupelor armate sovietice din Afganistan. În acest context, în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie din or. Florești a fost desfăşurat un eveniment cultural dedicat comemorării eroilor căzuţi în acel război, inclusiv din raionul nostru.
În cadrul acestei manifestări culturale a avut loc o adevarata calatorie prin istorie la care au participat circa 38 de elevi ai claselor a opta de la Liceul Teoretic ,,Miron Costin,, din orașul Florești, ghidați de profesoara de istorie doamna Galina Bogdan. Excursia a fost axată pe marginea expoziției tematice, dar și pe expozițiile permanente, amenajate în urma reparației capitale. Elevii au rămas impresionați de cele circa 59 de exponate din cadrul expoziției dedicate eroilor căzuţi în războiul din Afganistan, cît și celor rămași în viață: fotografii, scrisori din Afganistan, lucruri personale, diverse materiale documentare.
Elevii și-au expus impresiile în eseuri unde au inclus și imagini. S-au evidențiat elevii: Moșoi Nicoleta, Bundiuc Ion, Patraș Valeria, Guțu Victoria, Bîrsan Andreea, Ungureanu Victoria, Belous Marionela, Roman Patricia, etc.
Autor: Murafa Elidia, directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din or. Florești