Instituții sociale în acțiune

27 martie 2019

La data de 18.03.2019, în satul Cuhureştii de Jos, asistentul social şi primarul comunei Creţu Victor, în colaborare cu Direcţia Generală Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi Direcţia Ocuparea Forţei de Muncă Floreşti a ANOFM a fost desfășurată activitatea de informare şi prestare a serviciilor de recrutare cu şomerii înregistraţi la instituția teritorială pentru ocuparea forţei de muncă.
La activitate au participat 43 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Şomerilor li s-a adus la cunoştinţă Legea nr. 297 din 21.12.2017 pentru modificarea şi completarea Legii 133–XVI din 13.06 2008 cu privire la ajutorul social. De asemenea, persoanele au fost informate despre schimbările legislaţiei în domeniul ocupării forţei de muncă, fortificarea încrederii în sine, orientarea la cerinţele actuale ale pieţii muncii .
Această activitate a avut drept scop selectarea unei persoane din rîndul şomerilor pentru a fi angajat în calitate de asistent personal.
Pe final, participanții au fost familiarizați cu serviciile oferite, adresele, telefoanele de contact, cît şi informații privind paginele web utile: www.anofm.md și www.angajat.md, iar din rîndurile şomerilor a fost selectată și angajată în cîmpul muncii o persoană în funcție de asistent personal în comună.

Autor: Morgun Mariana, Șef secţia Protecția Socială a Persoanelor în Etate și cu Dizabilităţi