Promovarea serviciilor de asistență juridică primară în localitățile din țară

30 august 2019

Asociația Națională a Para-juriștilor din Moldova continuă promovarea serviciilor de asistență juridică primară în localitățile din țară. O nouă întâlnire cu actorii sociali importanți a avut loc în cadrul Consiliului raional Florești.

Directorul executiv al ANPM, Violetta Odagiu și para-juristul, Olesea Harti au comunicat participanților la întrunire despre serviciile de asistență juridică primară și activitatea para-juriștilor.

La ședința informativă au participat vicepreședintele raionului Vladimir Gutium, primarii unităților administrativ-teritoriale, asistenți sociali, bibliotecari și alte persoane interesate privind promovarea serviciilor de asistență juridică primară garantată de stat și activitatea para-juriștilor în Republica Moldova.

În cadrul ședinței s-a discutat despre competențele și activitata Consiliului Național pentru Asistență Juridică Garantată de stat și ale Oficiilor Teritoriale ale CNAJGS. Participanții la ședință au fost informați despre regulile generale de contractare, activitate, remunerare, raportare și monitorizare a activității para-juriștilor.

Totodată s-a adus la cunoștință celor prezenți despre activitatea Asociației Naționale a Para-juriștilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței au fost distribuite pliante informative cu referire la subiectele de pe agenda evenimentului.

Autor: Directorul executiv al ANPM, Violetta Odagiu