Colinde, urături şi voie bună în ajun de sărbători!

2 ianuarie 2020

Zile cu o încărcătură pozitivă deosebită trăim în ajunul săbătorilor de iarnă.

Conform frumoaselor tradiții și obiceiuri ale acestor sărbători, pragul Consiliului raional Floreşti a fost pășit de cete de colindători, de urători, de copii talentaţi.

Preşedintele raionului, dl Ştefan Paniş, împreună cu angajaţii Consiliului raional, a primit oaspeţii, care s-au pregătit minuțios, avînd parte de emoții, dar frumoase, oricum. Astfel, picii de la grădiniţele nr. 7 şi nr. 9 din oraş, împreună cu dascălii lor, au interpretat și au încîntat echipa Consiliului raional cu minunate colinde, urături și cîntece, dansuri şi scenete, dăruind clipe de neuitat spectatorilor, creînd atmosfera caldă şi aducînd zîmbetul pe față la fiecare.

Îmbrăcaţi în straie de sărbătoare şi împodobiţi cu flori de busuioc şi zurgălăi, colindătorii colectivului cu titlul model „Izvoraş cu apă rece” din s. Prajila, conducător artistic, Eugenia Cobîlaş, ansamblului folcloric „Izvoraşul Dorului” din s. Gvozdova, conducător artistic, Andrei Zubco, ansamblului folcloric „Datina” din s. Ţipordei, conducător artistic, Grigore Racu, au venit  să ne facă să trăim magia sărbătorilor de iarnă, cînd așteptăm cu toții colindătorii, bucurîndu-ne de farmecul și taina nașterii pruncului Iisus Hristos, bucurîndu-ne de cei apropiați, care vin cu urări de bine și sănătate, semn că nu ne-au uitat şi că ne amintim de toţi cei dragi.

Au fost superbi, au cîntat și colindat cu mult suflet elevii de la Liceul Teoretic „Ion Creangă”, Liceul Teoretic „Miron Costin” şi elevii de la Şcoala de Arte „Nicolae Sulac” ce au venit să le dorească angajaţilor Crăciun și An Nou fericit.

Colindătorii au fost întîlniți cu căldură, ascultați cu voie bună și răsplătiți pentru colinde și urături frumoase cu colaci și cadouri dulci, cum e primit la moldoveni. Impresionați, funcționarii i-au aplaudat pe colindători și le-au mulțumit pentru urările de bine.

Le dorim tuturor celor ce ne-au dăruit aceste clipe deosebite de sărbătoare să fie sănătoși și pe viitor să ne bucure cu astfel de frumoase spectacole.

 Silvia Rusu, specialist principal, Serviciul Administraţie Publică