Conferinţa de dare de seamă şi realegeri a Asociaţiei Sindicale Teritoriale Floreşti a Federației SINDASP

La data de  24 ianuarie 2020, în incinta Consiliului Raional Floreşti, s-a desfășurat Conferinţa de dare de seamă și alegeri a Asociaţiei Sindicale Teritoriale Floreşti a Federației SINDASP. La conferință a participat președintele Federației SINDASP, dl Vlad Canțîr și 34 de delegați, reprezentanți ai organizațiilor sindicale primare din raion.

Dl Catruc Nicolae, preşedintele Asociaţiei Sindicale Teritoriale Floreşti a Federației SINDASP, a informat audienţa că evenimentul reprezintă o întrunire de dare de seamă și alegeri, care, conform normelor statutare se desfășoară o dată la cinci ani.

Ședința a fost prezidată de către dl Serghei Bobeico, vicepreşedintele asociaţiei, care a dat citire ordinei de zi şi a propus Regulamentul desfăşurării conferinţei.

În ordinea de zi a conferinței au fost incluse spre examinare 10 chestiuni.

Informaţia de dare de seamă a Consiliului Asociaţiei Sindicale Teritoriale Floreşti a Federaţiei SINDASP despre activitatea în perioada 2015-2019 a  fost prezentată de către dl Nicolae Catruc, care a menționat că obiectivul principal al asociației este motivarea apartenenței la sindicat și consolidarea membrilor acestora. Dumnealui a enumerat priorităţile şi obiectivele activitătii asociaţiei pentru următorii cinci ani, subliniind că prioritar va rămîne factorul protejării eficiente a membrilor de sindicat, îndeosebi a drepturilor stabilite de legislaţia muncii şi garanţiile sociale stabilite de legislaţia specială în domeniul administraţiei publice.

Dna Eugenia Caminschi, preşedintele Comisiei de cenzori, a raportat despre activitatea Comisiei de cenzori a Asociaţiei Sindicale Teritoriale Floreşti a Federaţiei SINDASP în perioada 2015-2019.

Dl Vlad Canțîr a apreciat eforturile asociaţiei întru beneficiul membrilor sindicali, a mulţumit dlui Ştefan Paniş, preşedintele raionului Floreşti, pentru susţinerea mişcării sindicaliste din raion şi comitetului asociaţiei pentru curajul de a rezista în vîltoarea problemelor actuale, specificînd că politica federaţiei pentru anul 2020 este de a face tot posibilul pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a membrilor sindicali şi a îndemnat asociația sindicală să depună eforturi comune în promovarea drepturilor și intereseleor membrilor de sindicat prin dialog social constructiv și eficient.

În cadrul conferinței au fost alese organele elective ale asociației: Biroul Executiv, Consiliul, Comisia de cenzori, președintele, vicepreședintele, trezorierul asociației și delegații la Congresul VI al Federației SINDASP.

Președinte al asociației sindicale Floreşti a fost reales dl Nicolae Catruc și trezorier dna Angela Copacinschi, cu vot unanim al delegaţilor.

Silvia Rusu, specialist principal, Serviciul Administraţie Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *