Deschiderea Maratonului de binefacere „Samariteanul milostiv – casă pentru copii orfani”

13 februarie 2020

Astăzi, 13 februarie, începînd cu ora 08:00, în incinta sediului Consiliului raional Floreşti,  a avut loc deschiderea Maratonului de binefacere „Samariteanul milostiv – casă pentru copii orfani”. Acest proiect a fost lansat de către Asociaţia Obştească CCS „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” în parteneriat cu Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din s. Hîrtop şi Consiliul raional Floreşti, fiind susţinut de către dl Ştefan Paniş, preşedinte al  raionului şi coordonat de către dl Gheorghe Gancear, vicepreşedinte al raionului.

Maratonul a fost deschis de către corul „Armonia”, după care a luat cuvînt dl Gheorghe Gancear, vicepreşedinte al raionului şi preotul-paroh al Bisericii „Naşterea Maicii Domnului” din s. Hîrtop, r-nul Floreşti. Tot la acest eveniment a fost lansată cartea „Ocrotirea meleagurilor floreştene”, care a putut fi procurată la un preţ simbolic.

Scopul proiectului lansat este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor aflate în situaţii de risc prin instituirea unui complex regional de servicii sociale, educaţionale şi culturale. Obiectivul proiectului este de a crea un centru social prin construirea unui local ce va corespunde tuturor cerinţelor legale pentru 105 beneficiari (copii orfani, copii din familii defavorizate, etc).

Maratorul a fost deschis pînă la ora 17:00, unde toţi doritorii de a întinde o mînă de ajutor celor întristaţi au avut ocazia să admiră şi să procure covoare, ii, atribute bisericeşti, etc. şi să fie parte a acţiunii de caritate, oferind şanse egale pentru toţi copiii.

Ex.: Ina Cevaga, şef al Serviciului Administraţie Publică