Banii pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de muncă au fost transferaţi

17 februarie 2020

Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat pe data de 11 februarie curent, transferul în sumă de  64,8 mln. lei  pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă. CNAS anunţă că 22 369 beneficiari pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă pentru lunile precedente.

Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română,  Î.S. „Poşta Moldovei”.

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită în orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

Beneficiarii de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă pot afla la ce prestator de servicii de plată au fost transferaţi banii, accesînd serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical” de pe pagina web a instituţiei, de la butonul cu aceeaşi denumire, prin introducerea în cîmpul respectiv a numărului certificatului medical.

Atenţionăm că în luna ianuarie curent, nu au fost ridicate de la oficiile poştale 18,8 mln lei sau 51% din suma total transferată de CNAS pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. Casa Naţională îndeamnă beneficiarii să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin pînă la 27 februarie, curent. După această dată sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

                              Direcţia comunicare şi mass-media