Activitatea Oficiilor Poştale Floreşti în contextul situaţiei epidemiologice în Republica Moldova

24 martie 2020

În prezent, din totalul de 42 oficii poștale și 2 agenții poștale, activează 34 de oficii poștale și 2 agenții poștale:

  • Oficiile poștale Dumitreni, Maiscoe, Putinești, Hîrtop, Cernița, Domulgeni – nu activează din motiv că șefii oficiilor, poștașii sunt în concediul anual de odihnă;
  • Oficiile poștale or. Mărculești și Napadova – nu activează din motiv că șefii oficiilor poștale se află în concediu medical.

Oficiile și agențiile poștale care activează, sunt dotate cu echipamente și soluții dezinfectante (antiseptic, clor, săpun lichid, mănuși, măști). La nivel de 100% sunt dotați cu soluții dezinfectante atît angajații, cît și clienții care se adresează la oficiile poștale.

Clienții sunt deserviți pe rînd, în oficiile poștale se deservește doar cîte un client la fiecare ghișeu care activează, restul beneficiarilor se află în așteptare afară, păstrînd distanța socială de 1 m, unul de altul.

Totodată, Vă informăm că factorii poștali distribuie la domiciliu drepturile și prestațiile sociale beneficiarilor în etate și celor care, din motivul stării de sănătate, nu se pot deplasa.

Pentru fluidizarea, diminuarea rîndurilor de clienți la entitățile poștale, oficiile poștale prestează și  deservirea beneficiarilor la domiciliu, care include preluarea facturilor de plată de către factorii poștali de la beneficiarii care apelează la acest serviciu. Ulterior, poștașul aduce facturile la oficiul poștal, acestea sunt achitate, și sunt distribuite înapoi beneficiarilor cu bonul fiscal.

Director Centrul de Poştă Floreşti, Alina Maxian