Ziua Internaţională a Solidarităţii Oamenilor Muncii

1 mai 2020

Stimaţi locuitori ai raionului Floreşti!

Primiți cele mai călduroase și sincere felicitări cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarităţii Oamenilor Muncii pe care o marcăm în fiecare an la 1 mai. Pentru noi această sărbătoare este specială, deaceea întîlnim ziua de 1 Mai cu o dispoziție deosebită și cu dorința de a face viața noastră mai frumoasă.

Istoria acestei zile pornește de la protestele muncitorilor din Chicago, care au avut loc la 1 mai 1886, cînd sute de protestatari au ieșit în stradă cerînd reducerea normei de muncă la 8 ore pe zi, fără reducerea salariului. Astfel, în 1889, 1 Mai a fost stabilită ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago.

Deși acele evenimente au rămas în negura anilor, şi astăzi este actuală şi prioritară tendinţa noastră de îmbunătățire a calității vieții, a salariilor și a nivelului de securitate socială.

Apreciem mult participarea Dumneavoastră prin dedicaţie şi profesionalism la dezvoltarea raionului și înțelegerea că prezentul și viitorul depinde de munca noastră. Sunt convins că datorită experienței lucrătorilor noştri, entuziasmului tinerilor și conştientizarea fiecăruia de a lucra în beneficiul statului vom obține succese.

Vă doresc ca acest eveniment să vă consolideze încrederea în abilitățile Dumneavoastră, să aveți parte de fericire, prosperitate, pace și noi realizări frumoase. Fiecare locuitor al raionului nostru să-şi găsească vocaţia, care să-i aducă nu doar satisfacţie morală, ci şi o recompensă decentă.

Sărbătoarea de astăzi să vă dăruiască multe evenimente frumoase, precum vi le dăruieşte natura prin farmecul priveliştilor şi a aromelor de primăvară.

Cu deosebit respect,

 în numele Consiliului raional Floreşti,

 Ştefan Paniş, preşedintele raionului