Activitate de prevenire a violenței de orice tip, desfășurată la Florești

26 noiembrie 2020

În fiecare an la 25 noiembrie este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeilor.

Violența asupra femeilor este una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului din lume. Este un fenomen dur, o problemă de proporţii mondiale. Violenţa are loc acasă, în stradă, la scoală, la locul de muncă, în spitale. Cu părere de rău, nu există regiune din lume, ţară sau cultură în care nu sunt atestate manifestări de violenţă împotriva femeilor,  indiferent de etnie, rasă, vârstă, mediul de proveniență, venit sau nivelul de educație.

Violenţa împotriva femeilor şi fetelor este manifestarea unei profunde lipse de respect – un eşec al bărbaţilor de a recunoaşte egalitatea şi demnitatea inerentă a femeilor.

Astfel, specialiştii Secției Protecția Copilului și a Familiei din cadrul Direcției Generale Asistență Socială și Protecție a Familiei Florești, au organizat o activitate cu genericul “Împreună pentru siguranța femeilor!“, cu scopul de a informa, sensibiliza și conștientiza populația cu privire la fenomenul violenței asupra femeilor și a fetelor, consecințele negative ale violenței și lupta împotriva acestui fenomen.

 Activitatea desfășurată, a inclus:

– distribuirea panglicilor și a broșurilor informaționale despre semnificația violenței și coordonatele serviciilor de reconsiliere în caz de identificare a unui abuz asupra femeilor;

– prezentarea mesajelor ce exprimă compasiune, îndrumare și speranță pentru femeile victime ale violenței;

– flashmob de mobilizare a societății, de solidaritate și nontoleranță violenței asupra femeilor și fetelor.

Specialiştii Secţiei Protecţia Copilului şi a Familiei,

            Serviciul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Galerie FOTO