Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii „Ultimul sunet şcolar”

Dragi elevi, stimaţi părinţi, onoraţi pedagogi!

Astăzi, 31 mai, instituţiile de învăţămînt preuniversitar din raionul Floreşti și din ţara noastră, marchează sărbătoarea Ultimului sunet. În pofida faptului că am avut un an dificil, cu multe provocări, acest eveniment ne adună și ne trezește sentimente de împlinire și mîndrie pentru realizările obținute în acest an școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și grija părinților în educarea copiilor.

Cadrele didactice, părinții, buneii au emoții profunde, deosebite, pentru că a venit momentul bilanţului, dar şi al altui început. 

Dragi elevi!

Făcînd acum o retrospectivă a anului școlar, vă îndemnăm să luaţi cu voi tot ce aţi învăţat mai bun în această perioadă. Să aveţi încredere în voi şi să fiţi convinşi că ceea ce aţi realizat pînă în acest moment înseamnă enorm pentru un succes în viaţă, căci viitorul le reuşeşte celor puternici. Numai învăţînd, muncind, veți ajunge să asigurați succesul. Sărbătoarea ultimului sunet este pentru voi deosebitul prilej de evaluare a rezultatelor obţinute pe parcursul acestui an şcolar, dar şi un imbold de cunoaștere continuă.

Dragi absolvenţi!

Este nostalgic pentru voi ultimul clopoţel. El vă inundă sufletul de bucurie, de speranţe, de mîndrie pentru şcoala voastră şi profesorii care v-au îndrumat. Vă dorim mult succes și să vă amintim că notele nu sunt decît un aspect al procesului de învățare, că ceea ce va conta cu adevărat pentru viitor este cunoașterea și bucuria descoperirii. Oricît de anevoios ar fi destinul Dumneavoastră, să fiţi receptivi la îndemnul sufletului de a reveni acasă, la baştină, pentru a o face înfloritoare.

Onoraţi pedagogi şi educatori!

Cu truda voastră s-a mai format încă o generaţie. Meritaţi respectul şi admiraţia pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Sunteți și rămâneți a fi promotorii dragostei de oameni, ai schimbării spre bine și ai frumosului. Vă mulțumim că ați condus pe drumul anevoios în lumea cunoştinţelor, copiii noștri, apropiindu-i prin atitudine şi sacrificiu de adevăratele valori.

Stimaţi părinţi!  

Apreciem dăru­i­rea de care dați dovadă zi de zi în această misiune unică de a forma oameni, adevărați cetățeni ai neamului. Sărbătoarea de astăzi este rezultatul lungilor ani de școală petrecuți împreună cu copiii. Niciodată nimănui nu i-a reuşit să vă substituie nici fizic, nici spiritual.

Bucuria descoperirii și amărăciunea greșelilor, fericirea prieteniei – toate au trecut prin inima de părinte. Indiferent unde vor merge fiii și fiicele Dumneavoastră, casa părintească va rămîne „începutul începuturilor” și „leagănul copilăriei”.

Tuturor celor pentru care astăzi a răsunat ulti­mul clo­poțel, prevestitorul frumoasei vacanțe și a unui nou început, Vă urez multă sănă­tate, ani lungi, bunăs­tare și rea­li­zări fru­moase!

Cu deosebit respect,

în numele Consiliului raional,

Ștefan PANIŞ,

 președintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *