Parteneriatul Social în sfera muncii se fortifică în raionul Florești cu oportunități reale de dezvoltare a afacerilor la nivel local.

La 5 iunie 2024, la Consiliul raional Florești, a avut loc ședința Comisiei Teritoriale pentru Consultări și Negocieri Colective în cadrul căreia s-a discutat despre proiectele locale, care urmează să fie finanțate de Guvernul Elveției, pentru a crea oportunități de dezvoltare locală a afacerilor, cu crearea locurilor de muncă.

La ședință au participat dna Aliona Cojocaru, vicepreședintă a raionului Florești, dna Larisa Novac, deputată în Parlamentul Republicii Moldova, dna Felicia Bechtoldt, Secretară de stat, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, dl Dumitru Colța, șef adjunct, Oficiul teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, dl Sergiu Iurcu, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, dl Alexei Ghetru, Confederația Națională a Patronatelor din Moldova, dna Violeta Vrabie, Organizația Internațională a Muncii, dna Aliona Manole, Serviciu management al resurselor umane și relații cu publicul al DGECTS.

La subdiviziunea teritorială a ANOFM, șef, dna Irina Gusac, s-a discutat despre situația actuală în domeniul ocupării a șomerilor în câmpul muncii. La moment, subdiviziunea are înregistrați 160 șomeri, iar lista locurilor vacante include 228 poziții vacante.

Secția Juridică, Resurse Umane și Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *