Ziua Lucrătorilor din Învăţământ

Tradiţional la 05 octombrie este marcată Ziua profesională a Lucrătorilor din Învăţământ.
Adunând în buchetele suave de dumitriţe roua Edenului şi încercând a suspenda clipa luceafărului, în ziua de 6 octombrie 2017 am ,,împletit” o diademă siderală a Înţelepciunii şi Speranţei, a Prezentului şi Vitorului într-o activitate artistică dedicată lucrătorilor din învăţământ care a avut loc în incinta Casei Raionale de Cultură în data de 06 octombrie 2017.
Ştefan Paniş, Preşedintele raionului Floreşti şi Tudor Tertea, Şeful Direcţiei Generale Educaţie a Consiliului rational Floreşti au felicitat profesorii cu prilejul zilei profesionale, aducându-le totodată mulţumiri şi recunoştinţă pentru rolul lor în societate. Doamna Aliona Manole, Preşedintele CR Floreşti al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei a venit în faţa fiecăruia din cei prezenţi cu un buchet de crizanteme. Luările de cuvânt a oaspeţilor de onoare – Monica Babuc, Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, a deputatului în Parlamentul RM, Eugen Nichiforciuc – au oferit evenimentului oficialitate şi relevanţă.
Angajaţi din Direcţia Generală Educaţie, un grup de manageri cu performanţe precum şi profesori cu merite deosebite au fost menţionaţi cu diplome pentru activitatea remarcabilă în domeniul educaţiei, pentru vocaţia, măiestria profesională şi devotament în cultivarea valorilor naţionale şi universale.
Grupul de copii de la grădiniţa nr. 7 din oraşul Floreşti, corul de elevi de la liceul ,,I. Creangă”, Ansamblul ,,Ilincuţa” de la liceul ,,M. Costin” din oraşul Floreşti şi ansamblul vocal-instrumental al profesorilor din raion au întruchipat simbolic destinul profesorului în numerele artistice prezentate.

Autor: Tatiana Berezovschi, Specialist metodist al Directiei Generale Educatie

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *