Activitatea Centrului de Sănătate Publică Soroca (Floreşti) în perioada agravării situației epidemiologice prin infecţia cu COVID-19

În perioada agravării situaţiei epidemiologice prin infecţia cu COVID-19, Centrul de Sănătate Publică Soroca (Floreşti) a petrecut 6 ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale de Sănătate Publică. Toate hotărîrile acestei comisii au fost remise pentru executare APL de nivelul I, IMSP, CS autonome, proprietarilor de farmacii, agenților economici care prestează servicii, la care activitatea nu a fost sistată. Totodată, au fost elaborate și trimise prescripții sanitare în adresa tuturor instituțiilor preșcolare, preunivesitare, IMSP, farmacii (indiferent de forma de proprietate), agenților economici care prestează anumite activități și servicii publice, în primul rînd cu deservire a călătorilor atît pe rute urbane, pe rute locale, cît și interurbane, magazinelor ce comercializează produse alimentare, inclusiv produse agricole, etc. privind situația epidemiologică și măsurile ce necesită a fi întreprinse de prevenire a răspîndirii înfecției.

Centrul de Sănătate Publică activează 24/24, unde zilnic sunt prelucrate fișele epidemiologice pentru pasageri și călători, a contactaților veniți din zone afectate sau contactați cu bolnavii de COVID-19, care sunt remise CMF, CS autonome (medicinei primare), Inspectoratului de Poliție Floreşti, pentru autoizolare și controlul respectării regimului de carantină timp de 14 zile.

Deasemenea, au fost petrecute seminare cu toți lucrătorii medicali, asistenței sociale privind activitatea în această perioadă de situație epidemiologică. Zilnic sunt monitorizați majoritatea agenților economici, magazinele alimentare și a celor ce comercializează produse igienice, magazinele specializate agricole, piese auto și agricole, stațiile PECO, testare, de reparație, vulcanizare, spălătorii auto, farmaciile, băncile și altele învoite prin Dispoziţia Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Floreşti.

CSP este disponibil 24/24 să informeze populația și agenții economici despre situația epidemiologică din raion și să ofere consultaţii privind asigurarea măsurilor de prevenire și control al infecției cu Coronavirus de tip nou (COVID-19) la tel: 0250 2-06-70, 069503197 –medic epidemiolog, Tatiana Bezdîga; tel: 0250 2-00-79; 069365392 –medic igienist, Gheorghe Moraru.

Medic igienist al CSP Soroca (Floreşti), Gheorghe Moraru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *