Un nou proiect, lansat în oraşul Mărculeşti

Sîmbătă, 26 septembrie, în sediul Primăriei oraşului Mărculeşti, s-a desfăşurat conferinţa de lansare a proiectului „Abilitatea cetăţenilor în Republica Moldova” în Regiunea de Dezvoltare Nord şi de prezentare a Organizaţiilor Societăţii Civile, beneficiare de granturi. În cadrul evenimentului a fost dat start Proiectului „Reabilitarea sistemului de iluminare din Gimnaziul „Vasile Alecsandri”, oraşul Mărculeşti – un pas spre sănătatea copiilor”. La eveniment au participat Sergiu Mihailov – director executiv al AO „Pro Cooperare Regională”, Svetlana Nagrineac – coordonator de proiect, Irina Gherman – asistent de proiect, Elena Havrun – formator local, Ion Vîrlan – primarul or. Mărculeşti, Natalia Bogdan – şef a Direcţiei Economie şi Atragere a Investiţiilor din cadrul Consiliului raional Floreşti, Dumitru Stoica – preşedintele Consiliului Raional al Tinerilor din Floreşti, elevi, ş.a.

La întrunire audienţa a fost informată despre asistenţa financiară nerambursabilă a Uniunii Europene prin Cadrul Unic de Suport al UE pentru anii 2017-2020, acordat prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei şi despre contribuţia Consiliului raional Floreşti, bugetul total estimîndu-se la 404610 lei. De asemenea, au fost desemnate instituţiile de învăţămînt implicate în activităţile proiectului, cu înmînarea certificatelor de participare.

Dna Elena Havrun, moderatorul evenimentului, a desfăşurat un atelier de lucru cu genericul „Managementul Eficienţei Energetice”.

Avem ferma convingere că, de rezultatele implementării proiectului menţionat vor beneficia elevii care își fac studiile în Gimnaziul ,,V. Alecsandri,, din or. Mărculești, instituţia îşi va micșora cu 15%  cheltuielile pentru agentul energetic, părinții se vor implica mai activ în viața școlii și a comunității şi va crește gradul de responsabilizare al elevilor față de propria școală și comunitate, prin soluționarea unor probleme identificate chiar de ei.

 Serviciul Administraţie Publică

Foto: Natalia Bogdan

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *