Mesaj cu ocazia Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan

Stimați veterani ai conflictului armat din Afganistan!

Ziua comemorării eroilor căzuți în războiul din Afganistan, pe care o marcăm an de an la 15 februarie, reprezintă prilejul de a vă aduce Dumneavoastră un profund și sincer omagiu și de a evoca sacrificiul ostașilor pierduți în grozăviile acelui măcel.

Anul acesta se împlinesc 32 de ani de la retragerea contingentului limitat al trupelor militare din Statul Islamic Afganistan. La război au fost trimiși adevărați fii ai neamului. Eroismul și bărbăția a 310 concetățeni ai raionului nostru rămîne incontestabilă, Dumneavoastră fiind cei care v-ați îndeplinit cu demnitate datoria internațională, dînd dovadă de vitejie și curaj.

Cu trecerea timpului rănile războiului încă nu s-au vindecat și este foarte important să cinstim cu respect memoria celor care au căzut pe cîmpul de luptă. Potrivit datelor oficiale, 301 tineri moldoveni și-au dat viața în acele lupte, dintre care și 6 floreșteni. Numele ostaşilor-internaţionalişti din raionul nostru, căzuţi la datorie, sunt încrustate pe placa comemorativă de la Memorialul Eroilor din orașul Florești.

Suntem recunoscători celor ce au revenit acasă și, în pofida suferințelor, atît fizice cît și sufletești, au găsit puteri și au continuat viața și activitatea după război. Cu regret, 49 de veterani din raionul Floreşti au decedat în vreme paşnică din cauza rănilor primite.

Acel război a fost una dintre cele mai dure lecții date omenirii în istoria noastră contemporană. O lecție care trebuie învățată, altfel, jertfa celor căzuți în Afganistan va fi zădarnică. Să nu uităm că viitorul se construiește prin respect față de trecut.

În această zi, stimați floreșteni, să aprindem în suflete candela recunoștinței pentru eroii neamului nostru.

Veșnică memorie celor căzuți pe cîmpul de luptă.

Dragi veterani! Vă urez din suflet multă sănătate, să trăiți în pace și liniște ani fericiţi de viaţă, să aveți parte de bucurii de la cei dragi și căldură în familiile Dumneavoastră.

Cu deosebit respect,

în numele Consiliului raional,

 Ștefan Paniș,

 președintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *