Ateliere „Media pentru Transparență”, desfășurate la Florești

Recent, angajații Consiliului raional Florești, au participat la trei ateliere planificate în cadrul proiectului „Media pentru Transparență”, implementat de AO „Nord Press Club” în parteneriat cu alte șapte Administrații Publice Locale din Republica Moldova și finanțat de Ambasada SUA.

Tematica întrunirilor a fost diversă, dar accentul s-a pus pe asigurarea procesului de transparență în activitatea de zi cu zi.

La prima sesiune s-a vorbit despre aspectele generale de transparență: de unde vine, cum se face și de ce este important de asigurat procesul. A fost realizată o discuție despre aplicarea în practică a prevederilor legale și necesitatea asigurării transparenței în procesul decizional.

În cadrul celei de-a doua sesiuni, dl Leonid Boaghi, primar de Sireţi și facilitator al proiectului, a informat audiența despre experiența proprie și instrumentele eficiente de informare corectă a cetățenilor despre activitatea angajaților din autoritățile publice locale. Au fost evaluate paginile oficiale ale partenerilor și prezentate sfaturi practice de îmbunătățire a acestora. Atelierul a fost axat pe utilizarea eficientă a site-ul consiliului, rețelelor de socializare și altor instrumente conform legii. Referitor la site-urile și paginile partenerilor, au fost prezentate informații practice: ce se face, ce este bine și ce nu este bine, cum de schimbat.

La a treia întrunire au fost oferite recomandări practice pentru asigurarea unei bune comunicări și conlucrări, dar și mecanisme de menținere a contactului permanent cu instituțiile media.

Menționăm că, discuțiile și schimbul de idei a fost binevenit pentru participanți, căci niciodată nu e în plus să înveți ceva nou și să iei exemplu de la colegi la implementarea bunelor practici în localitatea ta.

Serviciul Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *