Consilierii raionali s-au întrunit în şedinţă extraordinară

La data de 28 decembrie 2021 a fost convocată ședința extraordinară a Consiliului raional Florești, la care au fost prezenți 30 consilieri raionali din 33. La ședință au participat dnul Ștefan Paniș, președintele raionului, dnii Gheorghe Gancear, Alim Afonin, Valeriu Ceapa, vicepreședinți ai raionului, șefii direcțiilor, secțiilor şi serviciilor Consiliului raional.
Președintele ședinței, cu votul majorității, a fost ales dl Sergiu Sochircă.
Şedinţa a avut o agendă din șase chestiuni.
Dl Ştefan Paniş, preşedintele raionului, a informat audiența despre încetarea raporturilor de serviciu prin demisie a dlui Catruc Nicolae, secretarul Consiliului raional Floreşti, începând cu 01 ianuarie 2022, conform declarației depuse de dumnealui la 17 decembrie 2021.
Dat fiind faptul, că secretarul consiliului raional îşi încetează raporturile de serviciu, funcția a fost declarată vacantă, începând cu 01 ianuarie 2022 și s-a decis de a se anunţa concurs pentru ocuparea funcţiei publice vacante de secretar al Consiliului raional Floreşti. Atribuţiile secretarului Consiliului raional, începând cu 01 ianuarie 2022 până la numirea în funcţie a învingătorului concursului pentru ocuparea acestei funcţii vor fi îndeplinite de către dl Patraşco Vasile, şeful Serviciului Juridic şi Resurse Umane din cadrul Aparatului Preşedintelui raionului.
Consilierii raionali şi locuitorii raionului au avut posibilitatea să ia cunoștință de proiectele de decizii, accesând pagina web www.floresti.md a Consiliului raional.
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Anul Nou şi Crăciunul, au venit în faţa consilierilor raionali cu un recital de colinde elevii claselor a IX-a „A” și „B” de la Gimnaziul Prajila, conducători artistici, Robu Tatiana și Plîngău Marian. Dl preşedinte, după cum e obiceiul, a primit colindătorii, le-a mulţumit pentru urări, le-a înmînat colacul, precum cere datina străbună. De asemenea, dumnealui a mulțumit consilierilor și tuturor celor prezenți în sală pentru munca depusă pe parcursul anului 2021 și le-a urat sănătate, belșug și realizări frumoase în anul care vine.

Silvia RUSU,

specialist principal,
Serviciul Administraţie Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *