Oamenii ce stau la straja sănătății publice, omagiați la Florești

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, ziua celei mai nobile profesii, zi în care celebrăm rolul și importanța lucrătorilor medicali în societate și în viața fiecărui om, căci de dedicația, profesionalismul, devotamentul, experienţa şi efortul lucrătorilor medicali depinde viața și sănătatea fiecărui om.
La Florești sărbătoarea a fost marcată printr-o festivitate solemnă, care s-a desfăşurat în incinta Casei de Cultură din oraș. Activitatea a fost organizată de Consiliul raional Florești și Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport. La festivitate au participat lucrători din domeniul sănătății și farmaciști din raion.
Domnul Ștefan Paniș, președinte al raionului, a adresat sincere felicitări lucrătorilor medicali, subliniind: „Am trecut printr-o perioadă de grea încercare pentru întreaga omenire și, mai mult ca oricând, am văzut cât de importantă este activitatea de medic. Dumneavoastră munciți în condiții foarte dificile… pentru a vindeca, a salva viețile oamenilor, implicându-vă sufleteşte şi având un cuvânt cald, încurajator pentru fiecare pacient, care are nevoie de ajutor. Vă apreciem munca, devotamentul, meritați tot ce-i mai frumos… De cele mai multe ori, nici nu luăm în calcul presiunea enormă de pe umerii dumneavoastră. Dacă am încerca să ne imaginăm ce simțiți de fiecare dată când salvați sănătatea și chiar viața omului, în cele mai dificile dintre cazuri, atunci am înțelege cât de curajoși, cât de excepționali și de generoși sunteți.
Vă mulţumim, dragi medici, şi vă suntem recunoscători pentru munca şi dăruirea Dumneavoastră!”

În semn de apreciere pentru activitate, responsabilitate, contribuţie personală la dezvoltarea şi perfecţionarea asistenţei medicale acordate populaţiei, performanţe pe parcursul activităţii profesionale şi cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical şi a Farmacistului, specialiştilor medicali din raionul Florești li s-au decernat diplome de gratitudine din partea Consiliului raional.
Mesaje emoționante de felicitare, de mulțumire și susținere pentru toţi lucrătorii din sistemul de sănătate din raion, care şi-au asumat misiunea și responsabilitatea de a sluji cu devotament și credință acestei umane și frumoase profesii, care își onorează cu cinste și multă măiestrie profesională obligațiile de serviciu, muncind cu jertfire de sine, au adresat dna Ludmila Capcelea, directorul IMSP „Spitalul Raional Florești”, dna Svetlana Rusu, directorul IMSP „Centrul Medicilor de Familie Florești”, dna Tamara Ababii, șefa Secției Pediatrie a IMSP „Spitalul Raional Florești”, dna Valentina Barbăroș, medic psihiatru, Secția consultativă a IMSP „Spitalul Raional Florești”.
Participanții la festivitate au avut parte de un concert cu dans și cântec, prezentat de talentații artiști din raion. Pe scenă au evoluat fanfara „Dumbrava” din s. Vertiujeni, conducător artistic, Tudor Dumbravă, colectivul artistic „Dalbe Flori”, conducători, Iurie și Feodora Odobescu, Orchestra de muzică populară „Liliacul”, conducător artistic, Liviu Ceban, ansamblul de dansuri populare „Răuțel” din s. Putinești, conducători artistici, frații Simion și Adrian Chiriac, soliștii Gelu Carauș, Maria Prațiuc ș.a. A moderat activitatea dna Ina Litra, șefa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport și dna Feodora Odobescu, specialist principal în cadrul direcției nominalizate.
Diplome de apreciere și gratitudine au primit lucrătorii medicali de la Parlamentul Republicii Moldova, Ministerul Sănătății, administrația IMSP „Spitalul Raional Florești”, IMSP „Centrul Medicilor de Familie” și de la sindicatele de ramură.
A fost ținut un minut de reculegere în memoria regretaților Gheorghe Guzun și Dina Cornea, decedați din cauza pandemiei.

Silvia RUSU,

specialist principal,
Serviciul Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *