Președintele raionului Florești a întrunit primarii în ședință

Președintele raionului, dl Vasile Tîltu, la data de 05 februarie 2024 a întrunit primarii localităților din raion pentru a discuta mai multe subiecte. La întrunire au fost prezenți: vicepreședinții Vlas Iurie, Vrej Martirosian și Cojocaru Aliona, șefii direcțiilor și secțiilor Consiliului raional, reprezentanți ai Centrului de Sănătate Publică Soroca (Florești), ai Centrului Medicilor de Familie Florești și ai Centrelor de Sănătate din raion, dl Pînzaru Mihai, inginer silvic-șef, „Întreprinderea pentru Silvicultură Soroca”, dl Rucșineanu Pavel, „Asociația Națională a Bolnavilor de Tuberculoză”, dl Liviu Moraru, coordonator al Centrului de Excelență în Managementul Inteligent al Proiectelor Investiționale, împreună cu echipa, dl Vladimir Tapalagea, șef  al Secției Administrativ Militare Florești.

Agenda întrunirii a inclus mai multe subiecte.

Cuvânt de salut a avut dl președinte, Vasile Tîltu. Dumnealui a îndemnat audiența la comunicare și conlucrare eficientă pentru a  rezolva problemele cu care se confruntă localitățile din raionul nostru.

Cu votul majorității primarilor a fost ales reprezentantul raionului Florești în Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord pentru perioada 2024-2028.

În cadrul întrunirii discuțiile au inclus aspecte legate de implementarea proiectelor de dezvoltare a comunităților, inclusiv Programul „Satul European”.

De asemenea, s-a discutat despre prioritățile Programului Național de extindere și reabilitare a pădurilor, cu accent pe măsurile de conservare a mediului înconjurător.

Despre importanța marcării Zilei Mondiale a Cancerului, cu eforturi consolidate pentru conștientizare și susținere a persoanelor afectate, despre măsurile de profilaxie a tuberculozei, cu discuții privind implementarea unor programe eficiente pentru prevenirea și controlul acestor boli în comunități au vorbit specialiștii: dna Ivanes Nina, dna Rusu Svetlana, dl Moraru Gheorghe și dl Rucșineanu Pavel.

Dl Vladimir Tapalagea a informat audiența despre încorporarea tinerilor în serviciul militar în termen în anul 2023 și a venit cu un mesaj de îndemn la conlucrare către primarii din raion în vederea recrutării și încorporării în anul 2024.

Serviciul Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *