Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenţei Republicii Moldova

Multstimați locuitori ai raionului Florești!

Astăzi marcăm cea de-a 30-a aniversare a proclamării independenței Republicii Moldova, una dintre principalele sărbători de stat ale țării noastre.

Această sărbătoare ne trezește în sufletul fiecărui dintre noi sentimentul de demnitate, patriotism și respect față de propria țară, readuce în conștiința noastră sentimentul de recunoștință pentru acei cetățeni care au contribuit la formarea Republicii Moldova ca stat independent, suveran și liber.

Suntem la aniversarea care vine să ne vorbească despre maturitate, despre solidaritate, dar și despre proiecte prin care construim o țară prosperă și demnă. Sîntem martori ai multor schimbări vădite în infrastructura localităţilor din ţară, inclusiv din raionul nostru. Avem tot mai multe drumuri bune, grădiniţe şi şcoli frumoase, dotate cu inventar modern, spital și centre de sănătate renovate, cu servicii medicale mai calitative, case de cultură reparate. S-a schimbat şi mentalitatea oamenilor, majoritatea privind cu încredere spre viitor, căci Ţara suntem noi şi faptele noastre.

Memoria noastră păstrează evenimentele Marii Adunări Naţionale, cu prezenţa a sute de mii de moldoveni din toate colţurile republicii, care au pledat pentru o altă soartă, mult mai bună, pe care o merităm pe bună dreptate, pentru un viitor sigur al generaţiilor următoare.  Aceste idealuri trebuie să le apărăm, să fim oameni la noi acasă, cetăţeni ai acestei ţări, cu iubirea faţă de neam, de popor, de plai, de pămîntul natal.

Îmi exprim ferma convingere că vom reuşi, cu toţii împreună, să ne mobilizăm şi să muncim în continuare pentru bunăstarea şi prosperarea meleagului natal.

În contextul acestei sărbători, vă adresez, stimaţi floreşteni, cele mai calde urări de bine. Să aveți parte de sănătate, prosperitate, aspiraţii şi fericire, perseverenţă şi noi realizări în munca Dumneavoastră zi de zi.

Cu deosebit respect,

 în numele Consiliului raional,

 Ştefan PANIŞ, preşedintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *