Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naţionale „Limba Noastră”

Multstimați locuitori ai raionului Florești!

Astăzi, 31 august, celebrăm una dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale – „Limba Noastră”, care reprezintă gloria neamului, valoarea şi bogăţia tradiţiilor care ne unesc într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul unde trăim. 

Sărbătoarea „Limba noastră” este un frumos prilej să cinstim limba pe care o vorbim, pentru că este tezaurul cel mai de preţ pe care-l moştenesc copiii de la părinţi şi care merită să fie păstrat de generaţiile ce-l primesc.

Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba pe care o vorbim este piatra de temelie a identității noastre.

Menirea limbii pe care o vorbim este să creăm un spațiu comun de gândire, opinii, speranțe și realizări.

Contează mult esența și magia acestei limbi: contează cum o rostim, cum gândim în limba noastră, cum ne facem plăcută vorbirea, cum reușim să dialogăm prin ea și să ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei. Prin Limbă, ne păstrăm cu sfințenie graiul matern și tradițiile spirituale, care sunt elogiate și în versurile regretatului poet – Grigore Vieru –,, …În limba ta, Ți-e dor de mama, Și vinul e mai vin, Și prânzul e mai prânz. Și doar în limba ta, Poți râde singur, Și doar în limba ta, Te poți opri din plâns…”.

Stimați floreșteni!

În această zi frumoasă de sărbătoare, vă îndemn să continuați promovarea identităţii lingvistice prin vorbă şi cultură. Vă doresc tuturor multă perseverenţă, curaj şi echilibru în tot ceea ce faceți şi vorbiți. Să aveți parte de sănătate, bunăstare și realizarea tuturor aspirațiilor.

 
Cu deosebită gratitudine,

 în numele Consiliului raional,

 Ştefan PANIŞ, preşedintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *