S-au reluat lucrările de reparație capitală la Drumul L164 Ivanovca-Gura Căinarului-Putinești km 8,54 – km 12,84 din rnul Florești

Lucrările de reparație capitală la Drumul L164 Ivanovca-Gura Căinarului-Putinești km 8,54 – km 12,84 din rnul Florești se execută de către SA ”Drumuri Bălți”, care a fost desemnat cîștigător, în urma procedurii de Licitație Publică din data de 15 august 2021, organizată și desfășurată de către Consiliul Raional Florești.

Lucrările de reparație capitală au demarat la data de 20 septembrie 2021, graficul de execuție a lucrărilor se respectă în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice.

Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri menționează că lungimea totală a sectorului de drum supus proiectării este de 4,3 km. Costul total al proiectului este de 32 mil lei, astfel s-a decis ca lucrările să se execute pe etape, timp de 4 ani.

În anul 2020, Secţia Construcţii a inițiat și organizat I-a etapă a proiectului, pe un sector cu lungimea de 1,19 km, costul lucrărilor fiind de 8 016,1 mii lei, executate de către SRL ”Dromas Cons”.

În anul 2021, Secția Construcții a inițiat și organizat a II-a etapă a proiectului, pe un sector cu lungimea de 0,950 km, costul lucrărilor este de 6 232 031,23 lei. În prezent, au loc lucrări de terasament, apoi se prevăd lucrări de construcție a îmbrăcămintei rutiere din beton asfaltic, construcția drumurilor laterale cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, construcția podețelor cu diam. 1,0m (2 buc) și cu diam. 0,8m (1 buc), instalarea indicatoarelor de organizare a circulației rutiere noi, aplicarea marcajului rutier longitudinal, transversal și diverse, executate mecanizat, cu vopsea pe suprafețe carosabile. Durata de execuție a lucrărilor contractate este de 2 luni și 15 zile, recepţia lucrărilor urmează a fi pînă la data de 05 decembrie 2021.

Galerie FOTO

Valeriu CEGOREAN,

șef al Secției Construcții,Gospodărie Comunală și Drumuri

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *