Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei mondiale a Profesorului

„Ceea ce scrie un profesor pe tabla vieții, niciodată nu poate fi șters.”

(Anonim)

Stimați profesori, educatori,

lucrători și veterani ai muncii pedagogice din raionul Florești!

Ziua Dumneavoastră profesională îmi oferă deosebitul prilej pentru a Vă adresa cele mai sincere şi frumoase urări de bine şi de a-mi exprima profunda recunoştinţă pentru talentul şi răbdarea nemărginită, devotamentul şi sacrificiul pe care le manifestaţi zi de zi. Nu oricine poate îmbrăţişa cariera didactică, profesorul fiind promotor al bunătăţii, demnităţii umane şi cel mai bun prieten al elevilor şi părinţilor, de aceea profesează doar cei mai buni şi devotaţi cauzei de educare a oamenilor.

Competența, ținuta morală și intelectuală, tactul pedagogic – toate acestea vă definesc. Fiecare din noi poartă în suflet o vorbă, un gest, o învăţătură a profesorului iubit, pe care le transmitem mai departe copiilor noştri. Sunteţi cei care aduceţi lumină în conștiința și sufletele discipolilor Dumneavoastră. Aplicați în contunuu noi programe educaţionale, noi metode de lucru, realizați proiecte ştiinţifice, pentru că la baza profesiei didactice stă creativitatea.

Considerațiile noastre se îndreaptă astăzi către Dumneavoastră, căci sunteți cei care construiți personalități, înțelegeți că activitatea didactică se ridică la rangul de artă pentru a-i învața pe alții bine.

Vă mulţumim și ne exprimăm recunoștința pentru că ne-ați ajutat să pășim pe drumul formării noastre, pentru munca și dăruirea cu care ne-ați ajutat să devenim oameni cu adevărat, pentru grija ce o purtați pentru copiii noștri, căci de Dumneavoastră depinde cum va arăta societatea noastră în viitor.

Vă dorim multă sănătate, ani lungi şi realizări frumoase, bunăstare în familii, putere de a continua lucrul pe care îl faceţi cu atâta far şi dăruire, succese, optimism şi nu în ultimul rând, elevi motivaţi, curioşi şi recunoscători.

Cu deosebită gratitudine,

în numele Consiliului raional,

Ștefan PANIŞ,

președintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *