Ultimul sunet de clopoțel a răsunat în instituțiile preuniversitare din raionul Florești

Astăzi, 31 mai, este ultima zi de şcoală. Ultimul sunet de clopoţel răsună pentru toţi elevii din ţară.
Încheierea anului şcolar este o nouă etapă pentru toți copiii și mai este un prilej de mândrie pentru cele realizate pe parcursul anului de studii, este bucuria reușitelor profesorilor și a elevilor.
Președintele raionului Florești, dl Vasile Tîltu, vicepreședinții, dl Iurie Vlas, dl Vrej Martirosian și dna Aliona Cojocaru au mers la instituțiile preuniversitare din raion pentru a felicita comunitățile educaționale, cu încheerea anului de studii 2023-2024 și a mulţumi profesorilor care contribuie neîncetat la formarea generațiilor de absolvenți vrednici, făuritori ai viitorului țării.
Dl Vasile Tîltu a vizitat Liceul Teoretic „Miron Costin”. Dumnealui a menționat: „Cu încredere azi afirm că astăzi toți avem speranța unui viitor mai bun, avem nevoie de sprijinul dumneavoastră ferm și credibil pentru a construi o Moldovă europeană. Deci, vă îndemn să fim solidari, pentru binele nostru, pentru țara noastră, în care sunt respectate drepturile și interesele oamenilor, în care să ne putem realiza potențialul…”
Absolventul acestui liceu, dl Vrej Martirosian, a venit către elevi cu mesajul de a-și valorifica eficient posibilitățile, specificând că esential este de a aveaa dragoste de ceea ce faci, iar profesorilor le-a mulțumit pentru munca depusă la creșterea generaţiilor de copii care devin Oameni adevărați.
Dl Iurie Vlas, absolvent al Liceului Teoretic „Ion Creangă” a felicitat elevii și profesorii instituției cu prilejul încheierii anului de studii și a specificat: „Exact acum 15 ani, la data de 31 Mai 2009, eu mă regăseam în această curte în calitate de absolvent. De fapt, 15 ani, dar parcă mai ieri a fost, aceleași emoții și sentimente. Îmi amintesc cu drag de zilele petrecute aici alături de colegii mei și de toate lecțiile valoroase pe care le-am învățat. Cu drag am revenit astăzi să-mi revăd dascălii care au fost pentru mine călăuza frumosului, adevărului, dreptății și a valorilor, fără de care o societate nu poate exista. Doar datorită Măriei lor sunt educate generații care ne vor crea un viitor luminos, pașnic și prosper!”
Dna Aliona Cojocaru a exprimat cuvinte de apreciere și respect pedagogilor și elevilor de la Gomnaziul Gura Căinarului. Dumneaei a specificat: „Meritaţi respectul şi admiraţia noastră pentru ceea ce faceţi şi realizaţi. Să vă călăuziți de frumos, adevăr, valorile fără de care noi ca societate nu putem exista…”
Emoţii profunde au inundat sufletele elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor. Emoții pentru examenele ce bat la ușă, emoții pentru un nou început, emoții pentru vacanța prevestitoare de bucurii…


Secția Juridică, Resurse Umane și Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *