Mesaj de comemorare a victimelor catastrofei de la C.A.E. Cernobîl și a altor avarii nucleare

Stimați participanți la lichidarea consecințelor exploziei de la Cernobîl!

Astăzi, 26 aprilie, comemorăm 36 de ani de la cea mai mare catastrofă nucleară din istoria omenirii.

Odată cu progresul omenirii în domeniul tehnico-științific, se atestă accidente tot mai grave, produse în sistemele construite de oameni.

Accidentul nuclear de la Cernobîl, din 26 aprilie 1986, este un exemplu care nu poate fi uitat. Această tragedie nu a cunoscut granițe. Accidentul a fost urmat de contaminarea radioactivă a unui imens teritoriu. Operațiunea de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl a fost menită să reducă contaminarea radioactivă. Oamenii care au participat la acele operațiuni au fost și rămân eroi.

Peste 3500 de cetățeni ai Republicii Moldova, printre care 115 floreșteni au participat la operațiunile de lichidare a consecințelor accidentului nuclear. Au mers în zona de risc nu doar salvatori de profesie, dar și specialiști în diverse domenii, toți sacrificându-se în egală măsură pentru viitorul umanității. 

E greu de apreciat la justa valoare jertfa acestor persoane, dar putem afirma cu certitudine că fiecare dintre ei a salvat mii de alte vieți.

Stimați veterani!

Conștientizăm că ați primit lovitura pentru noi toți. Datorită dumneavoastră avem astăzi generații de tineri, adolescenți și copii sănătoși.

Vă urez tuturor multă sănătate, bucurii în casele dumneavoastră, cei dragi să Vă fie mereu alături, iar pacea mereu să domnească pe acest pământ.

Cinste şi memorie celor care au avut de suferit în urma operațiunilor de lichidare a consecințelor accidentului nuclear.

Cu mult respect,

în numele Consiliului raional,

 Ştefan PANIȘ,

preşedintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *