Mesaj de recunoștință victimelor fascismului în Republica Moldova

Mult stimați locuitori ai raionului Floreşti!

În data de 22 iunie este marcată Ziua comemorării victimelor fascismului în Republica Moldova și ziua de amintire și compătimire față de cei ce au avut de suferit de pe urma războiului, care a produs tragedii greu de imaginat.

În acel crâncen război omenirea s-a confruntat cu cele mai odioase acțiuni aducătoare de moarte și suferință. Milioane de vieți curmate, crime în masă, acte de genocid, deportări, atitudine disprețuitoare față de drepturile și libertățile fundamentale ale omului au fost consecințele acelui crud măcel.

Data de 22 iunie este una de-a dreptul zguduitoare pentru mii de familii de moldoveni care au bunei, părinți și frați plecați la război și care nu s-au mai întors. Astăzi îi comemorăm pe cei ce au murit în luptă și au fost îngropați pe pământ strain, în morminte fără cruce și pe cei ce s-au întors, dar păstrând până la sfârșitul vieții schijele războiului, reprezentând o mărturie vie a demnității și curajului înaintașilor noștri.

Trăim timpuri marcate de numeroase provocări și incertitudini, iar pacea, care este atât de fragilă, a devenit o prioritate. Anume acum trebuie să conștientizăm că trecutul este pentru noi o lecţie fără echivoc, un avertisment care nu şi-a pierdut actualitatea și trebuie să rămînă în istorie ca un exemplu remarcabil de responsabilitate, sacrificiu, unitate și solidaritate pentru a garanta și proteja drepturile și libertățile fundamentale, precum și demnitatea umană.

Generațiile tinere trebuie să cunoască ororile și suferințele prin care au trecut părinții și buneii noștri, pentru a nu permite repetarea unor astfel de greșeli.

Stimați floreșteni!

Vă adesez sincere urări de sănătate, pacea mereu să domnească în familiile dumneavoastră și pe acest pământ să aveți bucurii de la cei apropiați, un viitor senin, cu multe realizări, dar şi cu responsabilitate pentru urmașii noștri.

Datoria noastră sfântă este să păstrăm pacea pe acest pământ.

Cu profundă consideraţie,

în numele Consiliului raional,

 Ștefan PANIȘ,

 președintele raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *