De sărbătoarea lor profesională, au fost omagiați agricultorii raionului Florești!

În fiecare an, la sfârșitul lunii noiembrie, în Republica Moldova este marcată Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare.

În acest an, conform tradiției, Consiliul raional Florești, Direcția Agricultură și Alimentație, Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport au organizat o festivitate pentru producătorii agricoli din raionul Florești. De ziua lor, agricultorii au avut parte de felicitări şi de o frumoasă sărbătoare care le-a încununat succesele obţinute pe parcursul anului agricol 2022.

Cu un mesaj de felicitare a venit în faţa harnicilor plugari dl Ștefan Paniș, preşedinte al raionului. Dumnealui a subliniat: „Și anul acesta am parcurs împreună cu Dumneavoastră un drum plin de frământări și riscuri. Cu regret, aceşti termeni îi folosim tot mai des în ultimii ani. Vara s-a caracterizat prin lipsa precipitațiilor, fapt ce a determinat scăderi semnificative ale recoltelor. Am fost afectați și de creșterea prețurilor la carburanți și de dificultățile privind piața de comercializare a producției agricole. Și totuși, în pofida tuturor provocărilor, ați fost mereu la datorie. De la mecanizatori pănă la administratori, ați dat dovadă de un înalt grad de profesionalism, optimism și sârguință, ați găsit forțe și entuziasm, ați muncit din greu pentru a obține rezultate frumoase, demne de apreciere. Cel puţin din aceste considerente meritați să fiți onoraţi şi să simțiți recunoştinţa noastră pentru munca depusă la creşterea producţiei agricole. Şi nu doar astăzi, cu ocazia acestui prilej festiv, dar în fiecare zi să simțiți că sunteți specialiștii care faceți ca brazda să rodească, pământul să fie generos şi noi să ne simţim gospodari.”

Cuvinte de recunoştinţă și apreciere le-a adresat agricultorilor dl Afonin Alim, vicepreşedinte al  raionului, menționând că “Ziua lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare” este un bun prilej de a încheia așa cum se cuvine un an agricol și de a face prognoze şi planuri pentru viitor. Astfel, vom trăi sentimentul misiunii îndeplinite”.

Despre rezultatele obţinute la recoltarea culturilor agricole şi în sectorul zootehnic, despre succese și realizări, dar și despre dificultățile întâmpinate în acest an, a vorbit dl Veaceslav Tocan, șeful Direcției Agricultură și Alimentație. Dumnealui a exprimat cuvinte de recunoştinţă tuturor celor care îşi aduc contribuția, prin muncă rodnică, zi de zi, în pofida tuturor impedimentelor, la dezvoltarea agriculturii şi industriei alimentare din raion.

Cu mesaj de felicitare și diplome a venit și domnul Grigore Bumbac, președintele Uniunii Teritoriale a Sindicatelor din Agricultură și Industria Prelucrătoare „Agroindsind”.

În cadrul festivităţii li s-au înmânat diplome de merit și au fost premiaţi producătorii ce au înregistrat rezultatele bune pe parcursul anului agricol 2022.

Sărbătoarea a fost armonizată de un program artistic în tematica zilei. Teatralizarea scenică prezentată de colectivul ansamblului folcloric „Dalbe Flori”, conducător artistic, dl Iurie Odobescu, evoluările artistice ale orchestrei de muzică populară cu titlul model „Liliacul”, conducător, dl Liviu Ceban, fanfarei „Dumbrava” din s. Vertiujeni, conducător artistic, dl Tudor Dumbravă și a ansamblului folcloric „Doina Răutului” din s. Gura Căinarului, conducător artistic, dl Iurie Pădureț, au încântat publicul.

Surpriza festivității au oferit-o interpreta Nelly Ciobanu și formația „Catharsis” cu un buchet de melodii autentice.

Menționăm că munca lucrătorilor din sectorul agroalimentar este apreciată la justa valoare de către conducerea raionului. Cu atât mai mult, cu cât agricultura şi dezvoltarea rurală sunt domenii strategice, prioritare pentru dezvoltarea raionului. 

Silvia RUSU,

specialist principal,

Serviciul Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *