Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Florești

La 15 ianuarie, în Republica Moldova a fost marcată Ziua Naţională a Culturii și aniversarea a 173 de ani de la nașterea marelui geniu al literaturii noastre – Mihai Eminescu, care prin creaţia sa a redat simţul și talentul poporului nostru și a învins, cu adevărat, timpul.

Cu acest prilej, la 17 ianuarie, în incinta Școlii de Arte „Nicolae Sulac” din or. Florești, Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, șef, dna Ina Litra, a marcat acest eveniment cu genericul: „Al meu nume o să-l poarte / Secolii din gură-n gură”.

În calitate de oaspeți la sărbătoare au fost prezenți dl Alim Afonin, vicepreședinte al raionului, dl Daniel Turculeț, secretar al Consiliului raional, dna Ina Litra, angajații Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport, dna Margarita Ceban, directorul Școlii de Arte „Nicolae Sulac”, conducătorii colectivelor cu titlul model din raion.

În cadrul festivității au fost onorați lucrătorii din domeniul culturii din raionul Florești, care zi de zi, prin acțiunile sale, prin comportamentul său și prin exemplele sale, răspândesc frumosul, înțelepciunea și bunătatea.

Pentru promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, au fost decernate diplome de merit din partea Ministerului Culturii Republicii Moldova, Consiliului raional Florești, Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport și sindicatelor ramurale promotorilor culturii din raionul Florești. Mesaje de omagiu și recunoștință cu ocazia acestei semnificative sărbători au adus dl Alim Afonin, dna Ina Litra și dna Fedora Odobescu.

Cu un repertoriu de muzică de suflet au evoluat corul „Armonia”, conducător artistic, dna Maria Vizitiu, orchestra de muzică populară cu titlul model „Liliacul”, conducător, dl Liviu Ceban și interpreții individuali, Leonid și Maria Groza din s. Frumușica și Victoria Sarmaniuc din s. Cenușa.

Cu prilejul sărbătorii profesionale, le dorim tuturor lucrătorilor din domeniul culturii din raionul nostru ca să fie mereu în lumina frumosului, să aibă parte de realizări frumoase, perseverență în activitatea zilnică, tărie de caracter în tot ceea ce fac, bunăstare și înțelegere în familii, activități și gânduri frumoase.

Silvia RUSU,

specialist principal,

Serviciul Administrație Publică

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *