Bilunarul ecologic!

Proverbul „Curățenia este temeiul sănătății” redă adevărul moștenit din obiceiurile strămoșilor. Și, deoarece e primăvara, e și perioada când se face ordine peste tot (în gospodării, pe lângă fântâni, izvoare, în parcuri, fâşii forestiere etc.).
În scopul restabilirii echilibrului ecologic şi a îndeplinirii acţiunilor de profilaxie pentru protecţia mediului, Consiliul raional Floreşti a decis ca în perioada 1 aprilie – 31 mai 2023 să se desfăşoare bilunarul ecologic de primăvară în localităţile raionului nostru şi deja au avut loc diferite acţiuni de salubrizare cu implicarea instituţiilor preuniversitare, administraţiilor publice locale, ş.a.
La 13 mai angajații Aparatului Președintelui raionului, ai subdiviziunilor Consiliului raional în frunte cu vicepreședinții dl Gheorghe Gancear și dl Alim Afonin, au participat la salubrizarea parcului de la drumul de centură R-13. Toţi au muncit cu dăruire: au colectat gunoiul, au curăţat luminişurile şi potecile.
Este de menţionat că e curat acolo unde se păstrează curățenia. Activitățile organizate în cadrul bilunarului ecologic de primăvară sunt orientate pentru conștientizarea și responsabilizarea cetățenilor privind colectarea deșeurilor în locurile special amenajate pentru a reduce poluarea, a proteja mediul și sănătatea fiecărui floreștean. Într-un cuvânt, se face tot posibilul ca în raionul nostru să fie curat. Consiliul raional Florești apreciază și aduce sincere mulțumiri tuturor participanților la bilunarul ecologic de primăvară, care s-au implicat, au dat dovadă de grija pentru mediul înconjurător, au reușit să încurajeze și să mobilizeze semenii lor și să participe la aceste acțiuni de importanță majoră pentru noi.
În concluzie menționăm că curățenia, aspectul orașului, al raionului, depinde de fiecare din noi și venim cu îndemnul de a avea grijă, de a păstra curățenia în localitățile noastre.

Silvia Rusu, specialist principal,
Serviciul Administraţie Publică

În imagini: lucrări de salubrizare la Florești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *