Proiect finanțat de MAE al României prin RoAid, în cadrul Spitalului Raional Florești

În cadrul IMSP “Spitalul Raional Florești” are loc finalizarea implementării cu succes a proiectului ,,Consolidarea capacităților secției Terapie Intensivă și Anesteziologie și îmbunătățirea calității serviciilor de reabilitare prestate de către Spitalul raional Florești, cu suportul Guvernului României prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid) și cu implicarea Ministerului Sănătății al Republicii Moldova în valoare de 100 000,00 Euro, care include achiziționarea a două aparate de anestezie cu caracteristici avansate și montarea sistemei de alarmă, înștiințare, control și monitorizare în secțiile Chirurgie, Traumatologie, Terapie și Neurologie. 

Dotarea spitalului cu aceste mașini de anestizie era una vitală, deoarece utilajul din dotare era în exploatare de mai mulți ani și necesita a fi schimbat de urgență. Amenajarea saloanelor secțiilor cu sistemul de apel personal și monitorizare va permite spitalului creșterii calității serviciilor medicale prestate, sporind siguranța pacienților internați în secții și reducerea timpului de reacție la solicitările parvenite de la bolnavi.

Rezultatele implementării proiectului privind consolidarea capacităților spitalului cu utilaj medical avansat va genera beneficii pentru pacienți, ei fiind principalii beneficiari.

Aducem mulțumiri cordiale și recunoștință Guvernului României pentru oportunitatea și suportul oferit în implementarea acestui proiect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *