Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Naționale a Culturii

Stimați lucrători ai domeniului culturii din raionul Florești!

E foarte semnificativ că la miez de ianuarie, când în văzduh mai dăinuie taina colindelor și a urăturilor, sărbătorim Ziua Națională a Culturii și ziua de naștere a poetului nostru – Mihai Eminescu.

În splendoarea acestor evenimente, vin cu cele mai alese și sincere felicitări, urări de sănătate temeinică, inspirație și realizări frumoase în domeniul profesional.

În această zi reflectăm asupra spiritului cultural al neamului, pentru că dincolo de pâinea noastră cea de toate zilele, sufletul nostru mai caută un refugiu pe care îl putem găsi în muzică, în artă, literatură, teatru, film, la bibliotecă și la muzeu, acestea toate fiind pâinea noastră spirituală.

Stimați floreșteni!

Cultura, ce ne definește, nu se naște spontan, peste noapte, ea se formează zi de zi, câte puţin, cu aportul fiecărui dintre noi, atunci când citim o carte, vizităm un muzeu, o expoziție, mergem la un spectacol, ne implicăm și participăm la diferite activități ce țin de obiceiurile și tradițiile naționale, căci cultura este moştenirea socială pe care o primim de la înaintașii noștri, o cultivăm și o oferim copiilor noştri, pentru a o transmite mai departe.

Astăzi omagiem toate persoanele care ne sunt mesageri ai sublimului și muncesc în domeniul culturii din raionul nostru, exprimându-ne gratitudinea pentru contribuția fiecărui lucrător în parte la sporirea tezaurului culturii noastre naționale. 

Fie ca munca Dumneavoastră nobilă să se încununeze de succese şi recunoştinţă din partea societății. Să fiţi mereu în lumina frumosului pentru a vă realiza visele şi speranţele, năzuinţele şi aspiraţiile. Vă dorim perseverenţă în tot ceea ce faceţi, bunăstare și armonie în suflet și în familiile Dumneavoastră.

Cu profund respect,

Ștefan PANIȘ, 

președinte al raionului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *